top of page

Eksistentiel terapi

Når vi arbejder med eksistentiel terapi, så hjælper vi dig med at blive mere bevidst om, hvordan du lever dit liv. Vi kan støtte dig i, at finde ind til kernen af dine værdier og antagelser af, hvordan du virkelig ønsker dit liv skal leves. 

 

Det vil sige, at i denne terapiform handler det om, at opnå klarhed omkring dig selv. Vi bringer dig ind i en nysgerrig og fordybende indre rejse, hvor vi roligt og tålmodigt hjælper dig til at finde ro med de vilkår, livet har budt dig. 

 

I eksistentiel terapi kan vi støtte og hjælpe dig til at anderkende, acceptere og tage ved lære af følelser, som angst, skyld, fortvivelse og andre krisefølelser- Det er følelser som er en naturlig og uundgåelig del af det at være menneske, men det er også følelser,  som kan begrænse dig og din livskvalitet, hvis du ikke får afklaret, hvordan du kan forholde dig til dem. 

Eksistentiel terapi holder fokus på at se dit liv

og dine oplevelser i et lidt større og bredere perspektiv.

Hvad betyder egentlig dine følelser og tanker

i en lidt større sammenhæng? 

Livet er fyld af oplevelser, gode som dårlige, og det er ikke altid, du har indflydelse på de ting, der sker i dit liv. Vi kan miste vores partner til en anden, vores hjem kan brænde ned, vi kan blive alvorligt syge eller skadede, vores tillid kan få et brud og dem vi elsker, kan blive revet fra os. Livet kan pludselig styrte i grus, eller tæppet kan blive revet væk under os. 

Du kan også opleve, at meningsløsheden sætter ind, hvor der før var et mål. Måske gik livet bare – uden at gå, som du håbede på? Kender du reklamen i busserne, hvor der står, “Vil du, når du bliver gammel, ønske at se dit liv som en spændende, sjov, meningsfuld og varm film”?

 

Vi har oplevet at mange klienter, føler, at de alene bærer ansvaret for samtlige sider af deres liv. For det er ikke længere Guds, skæbnens eller samfundets skyld, når det svære rammer. Men selvom du gerne vil bære hele verdens vægt på dine skuldre, så er det ikke alt, vi mennesker har magt over. Og den afmagtsfølelse er et grundvilkår i menneskelivet, du ikke kan ændre på. 

Derimod kan du støttes til at finde ro i livets vilkår, og støttes til at tage ansvaret for, hvordan du lever med dem. 

Vælg dit eget perspektiv

I et eksistentiel terapiforløb sætter vi tempoet helt ned. Vi giver os tid til sammen med dig, at gå nysgerrigt, grundigt og langsomt ind i din livshistorie, med dine oplevelser. Vi tør dykke endnu dybere ned i den smerte du belastes af, og glædes over de lysglimt som tilværelsen har bragt. 


Det vil sige, at den eksistentielle terapi, kan lære dig at kunne leve meningsfuldt med de betingelser, der er blevet dig tildelt. At se positive sider ved tilværelsen du har haft til nu, og kan få videre. Du vil støttes i at søge og finde ny mening i livet, hvis det er blevet svært for dig at se klart.

 

 

Vi kan sige det sådan, at i den eksistentielle terapi, er det ikke de små ting i tilværelsen vi arbejder med. Vi går helt ind under overfladen. Vi arbejder med grundbegreber som “eksistens”, “mening” og “livsvalg”. 

 

 

Når du gennem terapiforløbet bliver mere bevidst om din livsverden og de værdier du har grundliggende i dig, så vil du kunne forlade terapisessionen og gå ud i livet med en stor og rolig forandring og endnu større indsigt i dine livsvalg og accept af det du ikke kan forandre. 

bottom of page