top of page
ladybugs-1593406_1920.jpg

Relation- og Parterapi

PARFORHOLDET OG PARTERAPI

Først vil vi fortælle Jer, at der intet er galt med Jer som par. At være i et parforhold kan naturligvis til tider eller ofte ende i konflikter. Det sker for os allesammen.

 

Når vi indgår i relationer, kan vi ikke undgå at komme i konflikter indimellem. Men…. det er måden, hvorpå I håndterer konflikten “er vi et team, eller er vi to fjender”.

Forholdet kan blive en smerte frem for en glæde, og smerten kan vokse sig større og større I jer begge to. Forholdet kan også være påvirket af ydre ting, relationer, sygdom, arbejdslivet og så videre. Ja lige så smukt og fantastisk kærligheden kan være sammen, kan den også være en udfordring, som vi ikke altid er klar til at håndtere og stå imod.

Vi kan hjælpe Jer med, er at kigge på jeres relation og jeres parforhold´s måde at reagere på i svære situationer. Vi vil sammen med Jer, kigge på jeres individuelle mønstre, det vil sige, hvordan reagerer I hver især på udfordrende situationer. Hvad har I med jer i bagagen, som per automatik laver en tolkning indeni Jer, som igen gør, at I f.eks kan føle jer svigtet, truet osv.

Man kan sige, at vi laver en dybdegående analyse af,

hvordan Jeres konflikter igangsættes,

og hvad konflikterne så gør ved jeres teamfølelse

og jeres individuelle følelse for forholdet og jer selv.

Med det sagt, så vil vi også anvende kognitive redskaber, hvor vi nøje kigger på, hvad som igangsætter jeres automatiske negative tanker om hinanden inden konflikten starter. Hvad gør de tanker så ved Jeres følelser og hvad sker der i jeres krop og hvordan handler I så udfra de automatiske tanker.

sea-2564085_1920.jpg

Er vi et team eller er vi fjender?

Hvordan ender I med at kunne være en god sparringspartner til hinanden, frem for at slide hinanden op i en endeløs magtkamp med flere og flere kontroverser og dermed mere smerte I forholdet.

Meget ofte ser vi, at den ene partner er opsøgende til konflikten og den anden person trækker sig. Når det sker, så kommer der ofte en afstand mellem jer, som giver utryghed og uro, og som igen starter konflikten. Så her hjælper vi Jer med, at identificere og genkende det mønster, som I sammen har fået opbygget og som I nu ikke har det godt med.

Vi hjælper Jer til at finde ud af, hvordan I stopper konflikten

når den er aller mest rødglødende og I er godt igang

med det fælles usunde mønster, som kan bestå af kamp,

forsvar, krænken, vrede, ulykkelighed, vold

og magtesløshed overfor hinanden.

Efter et parterapiforløb (oftest 5-12 gange) så lover vi Jer, at I er blevet trænet i, at være mere opmærksomme og indsigtsfulde overfor jeres eget individuelle mønster, jeres automatiske negative tanker, samt jeres fælles mønster.

Med den træning, så vil I kunne stoppe optrapningen af konflikterne og I vil kunne genkende de handlemønstre, som giver jer en ulidelig smerte.

 

Hvad er det der så der gør, at I bliver et sundere parforhold. I vil lære at kunne være mere klare i Jer selv, mere klare overfor jeres partner og mere klare I forhold til omverdenen. I vil få en sundere kommunikation pga. I vil stå mere tydelige i forhold til Jeres behov og grænser i forholdet.

I vil kunne stoppe Jer selv, i at lave et drama eller en dårlig stemning på grund af negative automatiske tanker, som igen snyder Jer til at tro at partneren svigter jer. I vil lære at hvile mere i Jer selv, træne jeres selvværd. Når I bliver mere tillidsfulde til jer selv, så bliver I også mere i balance med jeres krav og behov i forhold til din partner.

I vil stå mere rustet til en relation, som kan være en af verdens sværeste at navigere i, nemlig parforholdet. Og I vil kunne mærke en glæde og tilfredsstillelse med din nye teamplayer, din partner.

I vil elske at give hinanden friheden

til at kunne elske hinanden. 

Man kan sige, at parforholdet

får klare signaler

og giver hinanden klare signaler.

Vi skal jo huske, at det er de uklare signaler og usagte ting, som giver konflikterne. Så når signalerne fra begge parter I forholdet bliver klarere og tydeligere, så bliver forholdet mere trygt, varmere, omsorgsfuldt og tillidsfuldt.

I bliver et team, som tør. Et team, som kan bære virkeligheden, livet og det at vi alle er uperfekte.

I bliver styrket og udviklet som par.

Vi glæder os til at se Jer og samarbejde med Jeres kærlighed.

heart-700141_1920.jpg

Når det er sundere at være fra hinanden

AT TURDE SIGE FARVEL TIL FORHOLDET
I nogle tilfælde, vil I finde frem til, at I har mere glæde af et brud på Jeres forhold på grund af mange årsager. Her vil Jeres styrke blive, at turde adskilles, at turde stå i Jer selv I en proces som kan være båret af stor sorg.
I de tilfælde vil vi støtte jer trygt gennem processen, så I og Jeres familie kan opnå, en så sund og balanceret individuel og relationel proces, som muligt. Her vil vi ofte hjælpe Jer med at takle mange forskellige følelser, situationer som er smertefulde og svære og følelsen af ensomhed og svigt. Sådan at du og I kan komme hel gennem oplevelsen, kan finde ind til dig selv igen og komme videre i tilværelsen med en følelse af styrke trods modgang.
bottom of page