top of page
engagement-1718244_1920.jpg

Sexologisk Rådgivning og Terapi

DIN SEKSUALITET

Mennesker er seksuelle væsner, men på hver sin måde. Vi kan ikke sætte lighedstegn mellem alle seksualiteter. Vi tænder på forskellige ting og oplevelser, vi tænder ikke lige ofte og vi kan have perioder som er meget meget stille, måske helt gået i stå. De perioder er også vigtige, de er guld værd. Det er også i de stille perioder, vi kan kigge dybt ind I os selv og vores behov. 

Vi har alle forskellige seksuelle fantasiser,

og måske ønsker vi dem udført ud i livet,

eller måske vil vi bare gerne have dem

helt for os selv i vores intime private “sfære”. 

I medierne udsættes vi døgnet rundt for, at sex, lyst og begær er en ganske naturlig ting. Alligevel så er emnet også omgivet af skam, hæmninger og tabuer verden rundt. De færreste tør stå ved at være helt åbne og ærlige omkring deres sexliv og hemmelige lyster. 

Hvordan kan det så være, at sex på den ene side er årsagen til formering, og noget vi alle påskønner, men på den anden side at sex også er noget vi tysser på, og samfundsmæssigt noget der både er helt naturligt samtidig med, at det er noget vi fniser lidt af eller i nogle samfund straffes for. 

Sex er så utrolig meget mere end selve samlejet.

Sex er en oase af sjove, smukke, fantasifulde

og æstetiske verdener og modsat er det for nogen

en overflod af forbudte følelser forbundet med skam og  vrede. 

Ja sex kan være en smuk dans mellem én, to eller flere, eller det kan være en svær konflikt med dig selv og med andre.  

Her i klinikken møder du ingen domme eller undren. Du vil blive accepteret, hørt, respekteret og set præcis, som den du er. Vi tager vores tavshedspligt meget alvorlig og nøje. 

Lad os nævne nogle forskellige scenarier af problematikker indenfor sexologisk rådgivning og terapi: 

flower-316437_1280.jpg

Sex i parforholdet, manglende lyst

SEX I PARFORHOLDET, MANGLENDE LYST

Din partner og dig har været sammen i et stykke tid. I har haft fantastisk og spændende sex tidligere, men det føles som om, der nu mangler noget. Lysten er blevet mindre, tiltrækningen er blevet anderledes, fantasien er dalet og den dårlige samvittighedsspiral er godt og grundigt I gang, måske hos Jer begge eller I den partner, som har mistet lysten.  
Vi hører ofte, at venskabet og kærligheden er blevet mere stabil, men at sexlysten er faldet gradvist efter forelskelsesfasen er ovre. Lad os lige slå fast, at det er en helt normal proces i de fleste parforhold vi ser og det i sig selv ikke er et problem. Problemet er kun, hvis det for Jer føles forkert.  At I ikke er tilfredse i den udvikling, der er sket mellem Jer seksuelt. 

Vi kan hjælpe Jer med at lave en tydeliggørelse af Jeres seksualitet,

Jeres ønsker, Jeres lyster i jeres parforhold.

Sådan at I begge bliver mere opmærksomme

på Jeres egne udfordringer, gaver, styrker og behov. 

Nogle gange, kan vi sammen med Jer, lave små justeringer og løse op for “knuder” som I helt naturligt ikke selv har været i stand til at tyde og forstå, og heraf allerede ændre på udfordringerne. 

Andre gange ligger der dybe forhindringer og bump fra fortiden I dig eller din partner, som der måske skal arbejdes Individuelt med, samtidig med, at I også får parterapi/sexologisk rådgivning. 

Vi belyser alle udfordringerne I har, og sammen med Jer, stykker vi sammen et brugbart og værdifuldt forløb for Jeres parforhold. Vi lover jer, at vi vil gøre alt, for at I føler, terapien giver Jer noget meget værdifuldt med videre i livet. 

swan-4013225_1920.jpg

Præstationsangst

PRÆSTATIONSANGST

Vi kan alle lide af præstationsangst. Især fordi, vi lever i en tid, hvor vi dagligt i mediestormen ser den perfekte krop med de perfekte kønsorganer. Vi ser ikke ofte på film og reklamer, knopperne i huden, folderne, hængebrysterne, appelsinhuden på balderne, for mange kilo, den blege hud, de skæve tænder og hårvæksten som bare kommer alle vegne.

Vi holder os ofte til at tænke at kroppen er mere glat end virkeligheden egentlig er. Og størrelsen på vores kønsorganer kan også give os bagslag psykisk og seksuelt. Det kan være alt fra, store puffede skamlæber, flossede indre skamlæber som stikker ud over de store skamlæber, det kan være en klitoris, som er for stor eller for lille, det kan være en skæv penis, en lille penis eller en tyk penis. 

Der er ikke grænser for, hvor meget vi kan

dømme os selv med, når vi skal vise os selv nøgne

sammen med et andet menneske. Og hvorfor så lige det?

Når vi er nøgne, er vi sårbare, vi viser os selv helt blottet, vi viser vores følelser og vores lyst. Alle egenskaber vi ingen steder i vores opvækst har fået som uddannelse eller måske dannelse til at være i selvværd med. 

Vi hører ofte i nutidens magasiner, TV-programmer osv., at vi skal tro på os selv, vi skal sørge for vores selvværdsfølelse og vi skal sætte vores grænser. Men….hvordan gør man det, når vi ikke lærer det nogen steder eller dem som skal lære os det, måske ikke selv helt er I balance med denne kunnen. 

Her på klinikken vil vi via samtaler og kropsøvelser (hjemmeøvelser), sammen med dig alene eller med Jer som par, kigge ind i krogene af disse udfordringer.  Vi vil støtte og hjælpe dig til at forstå roden til din præstationsangst. Vi kan normalisere den følelse du har og så hjælpe dig til en ny følelse, en ny måde at opfatte din egen krop og styrke på.

 

Alle kropslige øvelser er noget du eller I vil gøre hjemme hos dig/Jer selv. Hos os foregår samtalen og nysgerrigheden ind i dit indre, så vi kan hjælpe dig mest muligt. 

Din nye måde at mærke troen på dig selv på, vil hjælpe dig til at kunne  træde ind i det seksuelle univers uden at skulle bruge energi på at tænke over præstationsræset. Du vil nu kunne nyde og opleve i din krop, i dit sind og få en glæde og tilfredsstillelse på en helt ny måde. 

strawberries-828627_1920.jpg

Rejningsproblemer / for tidlig sædafgang

REJSNINGSPROBLEMER / FOR TIDLIG SÆDAFGANG

 

Forkatten nu vil den ikke blive hård og stiv!!……. Du ligger lige med den dejligste partner og kan igen opleve, at din erektion udebliver eller falder hele tiden. Det ikke første gang, faktisk er det blevet til flere gange, oftere og oftere nu.

 

Du har længe skubbet uroen over problemet væk, for den kommer jo op igen og hvis bare jeg kan holde den konstant igang, så holder rejsningen sig nok. Den onde spiral er godt i gang. 

Dit selvværd, din sexlyst og din maskulinitet lider last. Du kæmper indeni, men aner ikke hvad du skal stille op. 

Her kan vi hjælpe dig trygt ind i en forståelse, af hvad det er som sker, når du oplever dine rejsningsudfordringer. Hvorfor vil min penis ikke det samme som min hjerne?

Vi vil give dig et trygt terapiforløb/samtale, hvor vi vil dykke nærmere ind i de mange problematikker, som kan være årsagen til din manglende erektion. 

Vi vil måske også give dig forslag til øvelser, som du kan bruge derhjemme, til at optræne din potens og virilitet. 

Vent ikke længere! Det er en spiral du oftest kan komme ud af, og som du overfor dig selv, vil føle stor glæde ved, at tage seriøst ansvar for.

Vi vil sammen med dig, finde ind til roden af dine udfordringer, og hvorfor din krop driller dig.  

Sexologi er ofte en del af alle terapier, da vi jo er seksuelle væsener.

Der er et hav af emner i sexologisk rådgivning og terapi

og ingen er for store eller for små. Vi står klar til at støtte dig,

hjælpe dig i din udvikling og udfordringer.

Men sikkert er det, at det sjældent bliver bedre af sig selv eller med tiden. 

Vi ved godt, at det kan være svært eller en overvindelse at kontakte en sexolog/terapeut pga. seksuelle udfordringer. For er problemet nu så vigtigt? Er det nu så invaliderende? Er udfordringerne nu så svære, at de ikke bare med tiden bliver mindre? Eller de kan jo også bare blive ligegyldige og jeg kan opgive håbet om et smukt og fantastisk sexliv. Min lyst er jo alligevel faldet, ja næsten helt væk. 

Giv dig selv gaven, at turde kigge dybere i den del af dit liv. Vi er seksuelle væsner, og den side af tilværelsen er måske et større tab end du umiddelbart tænker her og nu. 

bottom of page